February 19, 2006

Muséo de jamón

Restaurants in Spain have to post on their doors whether smoking is allowed or not. Our first night, we entered the first ¨no smoking¨ one we found, and discovered the busiest and greatest restaurant ever. There were hundreds of whole hams hanging in rows over all the walls, as they not only served food in the dining room, but at the bar and sold cut meats. With that as motif and backdrop, not exactly a vegan´s delight, they had the greatest¨menu del dia¨ at incredible prices (CAN$10.). A drink and dessert is included with a two-course meal and bread. We ordered red wine and they brought us a whole bottle(their own label). Walking around, we found 3 others (a Madrid chain we presume) and went to a different one every night.

Les restaurants en Espagne doivent maintenant afficher s'ils sont fumeurs ou non-fumeurs. La plupart sont fumeurs. En cherchant, nous en avons trouvé un non-fumeur dont la spécialité couvrait les murs comme décor. Pas vraiment un choix végétarien, mais ils avaient un ¨menu del dia¨ dur à battre. Pour $10. can, on nous servait deux plats, pain, dessert et boisson. Le premier soir, nous avons chacun choisi le vin de maison comme boisson, et ils nous emmené une bouteille complète. Nous avons vite appris de commander de l'eau et du vin, pouvant ainsi chacun partager une demi-bouteille. En nous promenant, nous avons trouvé 3 autres restaurants de la même chaine de Madrid, et avons pu souper a un endroit différant chaque soir.

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